Pandemia pe care o traversăm cu toții ne-a făcut mai conștienți și de caracterul limitat al resurselor planetei noastre. În toată această perioadă populația a devenit mult mai responsabilă de propriile acțiuni cu privire la mediul înconjurător. Majoritatea a dobândit un comportament eco-friendly, cu pași mici dar siguri, iar naturii pare să îi fi prins bine acest lucru. În cazul în care și tu îți dorești să adopți un stil de viață cât mai sustenabil, în care nimic nu se pierde, iată câțiva pași de bază:
1. Înlocuirea pungilor din plastic cu trăistuțele textile
Aceasta este, de departe, una dintre cele mai simple acțiuni pe care le puteți întreprinde în acest demers. Renunțarea la pungile din plastic și înlocuirea acestora cu sacoșele textile are un dublu beneficiu. Nu doar că ajută planeta, ci reprezintă și o reală modalitate de economisire a resurselor voastre financiare. În magazinul nostru găsești accesorii textile precum Smarty-pants Tote Bag, o trăistuță realizată la Atelierul de Pânză dintr-un bumbac moale și plăcut la atingere, neînălbit, nevopsit și cu amprentă mică de carbon. Design-ul este 100% original, realizat de Alexandra de la Magic Mint, un artist local pe care vi-l recomandăm din suflet.

2. Înlocuirea măștilor de protecție de unică folosință cu cele textile
Încă de când s-a instalat pandemia, principala sursă de poluare a mediului înconjurător a fost reprezentată de măștile de unică folosință. Și mai au obiceiul de a fi și costisitoare, astfel că vă recomandăm înlocuirea acestora cu unele textile. Vă puteți alege modele deosebite pe care să le purtați cu mai mare drag, care pot fi igienizate și refolosite.
Pe site-ul nostru găsiți, evident, două modele diferite de măști reutilizabile cu dublu stat din bumbac organic, realizate de o croitoreasă locală din București. Cu o experiență de peste 20 de ani, croitoreasa noastră a lucrat manual aceste măști din materiale responsabile, prietenoase cu natura.
3. Înlocuirea periuțelor de dinți din plastic cu cele din lemn
Poate că nu v-ați fi gândit la asta, însă o altă sursă majoră de poluare este prin intermediul periuțelor de dinți din plastic. Fiecare persoană aruncă anual câte 4 astfel de periuțe de dinți. Înmulțit cu populația globului, rezultă că sufocăm Terra cu acestea. Motiv pentru care noi vă propunem să folosiți periuțele de dinți din bambus care sunt biodegradabile și lasă pământul să respire.
Noi vă sărim în ajutor cu un set complet de igienă dentară format doar din produse sustenabile și branduri cu grijă față de natură.

4. Înlocuirea cosmeticelor în ambalaje de plastic cu unele din materiale biodegradabile
Baia noastră este o mare generatoare de deșeuri și de risipă. Consumul de apă este primul în clasament, însă ne este indispensabil, așa că vă propunem o schimbare la un alt capitol. Puteți reduce poluarea cauzată de plastic prin alegerea produselor de îngrijire corporală în ambalaje reciclabile. În portofoliul nostru de produse găsiți numeroase astfel de game, una dintre ele fiind Amazinc!
5. Înlocuirea absorbantelor de unică folosință cu unele biodegradabile
Igiena intimă a femeii din acea perioadă delicată a lunii este și ea una dintre sursele de poluare ale mediului înconjurător. O singură femeie poluează cu aproximativ 135 kg de absorbante de unică folosință anual. Acest tip de absorbante se degradează în 500 de ani, dar vestea bună este că pot fi înlocuite cu cele biodegradabile. Fiind confecționate din 100% bumbac organic certificat, nealbit cu clor, se degradează mult mai ușor, fiind prietenoase cu natura.
În categoria Igienă intimă puteți alege absorbante de noapte din bumbac organic sau cupe menstruale de diferite mărimi.
Iată cum prin mici acțiuni de tipul acesta, efectuate cu consecvență, putem prelungi toate resursele Terrei. Este în puterea și în responsabilitatea noastră să acționăm corect și concret în acest sens, pentru a ne putea bucura de un trai mai bun. Noi vă suntem alături necondiționat pe tot parcursul acestui demers, pentru a vă asigura reușita și să vă răspundem la orice întrebare.
Guestpost by Ioana Manu