cropped-estiverde-logo-icon-page-001-3.jpg
NOU! Un brand Amazinc! pentru pielea ta

Îngrijirea pielii nu trebuie să fie un lucru complicat. Corpul nostru are nevoie de o formulă simplă, naturală și eficientă, delicată atât față de noi, cât și față de natură. Pentru a îndeplini aceste obiective, Amazinc! își propune să protejeze tot ceea ce este de valoare: sănătatea ta, dar și pe cea a naturii.


Amazinc! a apărut în 2015 în Cehia din dorința de a oferi o gamă de produse doar din ingrediente naturale, produse ce pot fi folosite ani la rândul fără a afecta mediul și planeta. Noi am descoperit aceste produse în pandemie când viața noastră, precum aproape a întregii planete, s-a mutat online. Am căutat îndelung, ne-am gândit, ne-am răzgândit și, dintr-o listă de câteva branduri europene, am ales să ne deschidem magazinul cu produsele Amazinc! Valorile brandului au în spate valorile personale ale fondatorilor - un grup de surferi și snowboarderi, cu dragoste pentru natură și frumusețile planetei. Indiferent de forma de relief sau de anotimp, Amazinc! joacă un rol important în hidratarea pielii și protecția împotriva razelor nocive ale soarelui. 

Majoritatea cremelor cu protecție solară din comerț utilizează substanțe periculoase pentru viața marină, corali și viața sălbatică, în general. Nu pare o decizie prea inteligentă să ne otrăvim locurile de joacă, munții și oceanele cu compuși care pot provoca daune ireparabile. Cremele de plajă standard utilizează substanțe precum oxibenzona, care chiar și în concentrații foarte scăzute dăunează ecosistemului acvatic. Oxybenzona este una dintre cele mai toxice substanțe din industria cosmeticelor, aparținând unei clase de substanțe chimice care imită hormonii umani. A fost din ce în ce mai asociată cu probleme precum pubertatea timpurie, numărul scăzut de spermatozoizi, dar și cancer. Însă nu numai sănătatea umană este afectată. Oxibenzona este extrem de toxică atunci când intră în contact cu viața marină și viața sălbatică, în general. Oamenii de știință au dovedit că o singură picătură de oxibenzonă va avea un impact asupra recifurilor de corali pe o suprafață de mărimea a 6 piscine olimpice. Cu aprox. 15 000 de tone de cremă de soare ajunse în mare în destinațiile turistice populare, aceasta reprezintă o problemă de mediu globală. 


Așadar, ne-am dorit să oferim și pe piața din România  o alternativă la aceste produse toxice pentru oameni și natură. Din gama Amazinc! puteți găsi pe rafturile estiverde.ro uleiuri de hidratare și masaj (Body Oil), uleiuri cu factor de protecție (Tanning Oil), creme pentru hidratare (Daily Regeneration) și protecție zilnică (Raspberry Butter), precum și cosmetice în doze mici, ideale pentru călătorii și escapade în natură: Hand Jam, Lip Balm, Mineral Sunstick etc.


„Scopul lui Amazinc! îngrijirea pielii este de a crea o gamă de produse care sunt doar naturale - nimic mai mult și nimic mai puțin. Produse pe care le putem produce și consuma ani și ani fără a afecta mediul și planeta noastră.”

(Jan & Stepan - Founders Amazinc!)